Twinkle | Digital Commerce

Macy’s staat voor ‘agressieve uitbreiding’ same day delivery

2017-11-11
180101
  • 1:09

Macy’s maakt werk van same day delivery. Deze zomer nog moeten webshoppers in een aantal nieuwe steden pakjes kunnen laten bezorgen op de dag van bestelling. Daartoe sloot Amerika’s grootste warenhuisketen een samenwerking met Deliv.

Een woordvoerder van Macy’s vertelt Reuters dat het gaat om ‘een van de meest agressieve initiatieven van een fysieke winkelier op een terrein dat wordt gedomineerd door Amazon’.

Begin vorig jaar startte Macy's een pilot met same day delivery. Momenteel bezorgt de keten in Amerikaanse 8 steden (Amazon in 14) op de dag van bestelling. Dat aantal gaat binnenkort omhoog, hoewel nog niet precies duidelijk is waar de snelle service precies wordt geïntroduceerd.

Netwerk van koeriers
Macy’s werkt samen met Deliv, dat beschikt over een netwerk van koeriers à la Uber. Zij halen, gestuurd door algoritmes, pakjes op in vestigingen van Macy’s om ze dezelfde dag nog naar online klanten te brengen. Deliv stelt de warenhuisketen zo in staat om same day delivery op een kostenefficiënte manier uit te rollen.

Kosten
Macy’s heeft een dicht winkelnetwerk in de VS, met bijna negenhonderd vestigingen. Momenteel betalen webshoppers 5 dollar voor same day delivery. Het is niet waarschijnlijk dat dat de kosten dekt, aangezien Deliv gemiddeld zo’n 8 dollar per bezorging zegt te rekenen aan retailers.