Twinkle | Digital Commerce

Pakketdirecteur Benelux vertrekt bij PostNL ‘om zzp-conflict’

2017-05-27
180101
  • 0:56

Yme Pasma vertrekt als directeur pakketten Benelux bij PostNL. Hij zou het bedrijf verlaten door een ‘machtsstrijd’ in de top van PostNL over de aanpak van zelfstandige pakketbezorgers.

Dat schrijft De Telegraaf (Blendle) of basis van gesprekken met ingewijden.

Volgens de bronnen zouden algemeen directeur pakketten en lid van het Executive Committee Gerrit Mastenbroek en bestuursvoorzitter Herna Verhagen het niet eens zijn over de zzp-problematiek. 'Verhagen wil dit graag oplossen, maar Mastenbroek niet. De kosten voor pakketbezorging zijn anders te hoog', zo staat in De Telegraaf. Het in dienst nemen van zzp’ers kost PostNL namelijk al 20 miljoen euro extra per jaar.

Geen conflicten
PostNL bevestigt het vertrek van Pasma aan de krant, maar laat weten dat er geen sprake is van een conflict binnen het bedrijf.

Collect & Deliver
Per 1 mei krijgt PostNL concurrentie van Collect & Deliver, een nieuwe bezorgonderneming die is opgericht door oud-medewerkers van verschillende grote vervoerders, waaronder PostNL. Zzp'ers stromen toe uit onvrede over de beloning en behandeling bij PostNL’, aldus initiatiefnemer Rob Jägel.