Twinkle | Digital Commerce

Marc Koster nieuwe directeur van Foka

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

Marc Koster is de nieuwe directeur van Foka. De oud-directeur van Create2fit en oud-omnichannel baas van Beate Uhse start per vandaag in zijn nieuwe functie bij de Rotterdamse fotografiespeciaalzaak van Jeroen Klein.

Koster laat connecties in een LinkedIn-bericht weten van zijn nieuwe betrekking: ‘Happy to announce dat ik maandag 1 februari start bij Foka in Rotterdam. Voor iedereen uit de elektronicabranche verdient dat geen verdere introductie.

Foka
Het ruim negentig jaar oude Foka heeft een webwinkel en één fysieke winkel van 1000 vierkante meter in Rotterdam. Het bedrijf verkoopt naast producten voor de professionele en hobbyfotograaf artikelen als cameradrones, televisies, audio en computeraccessoires. Allemaal gerelateerd aan fotografie.

Klein Retail Group
Jeroen Klein, voorheen financieel directeur van Klein Retail Group, is eigenaar van Foka. Klein Retail Group houdt zijn winkels al een aantal dagen dicht, de webshop is nog wel open. Jeroen Klein heeft aan Twinkle laten weten al maanden geen betrokkenheid meer te hebben bij het familiebedrijf.

Create2fit, Beate Uhse en Foka
Koster maakt de overstap naar Foka van Beate Uhse. Hier was hij sinds september 2014 omnichannel marketing director Europe. Koster stond jarenlang samen met Tom Coronel aan het roer van Create2fit. Na de verkoop van zijn aandelen in dit bedrijf aan RFS Holland Holding in 2009 vertelde hij al niet eeuwig bij de consumentenelektronicawebwinkel te blijven.