Twinkle | Digital Commerce

Klein Retail Group failliet

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

Klein Retail Group, het moederbedrijf van retailketen Klein, is failliet verklaard door de rechter in Rotterdam. De fysieke winkels en de webwinkel van de nummer 37 van de Twinkle100 vallen buiten het faillissement. De curator belooft snel duidelijkheid.

De 34 vestigingen van Klein (voorheen Foto Klein) zijn sinds afgelopen vrijdag niet meer open gegaan. De website Klein.nl is nog wel in de lucht, maar in de shop kan niet meer worden besteld. Klein Retail Group bleek niet opgewassen tegen de concurrentie van met name Media Markt en Coolblue. Eerder legden tal van branchegenoten het loodje.

Curator
Curator Christiaan Groenewoud, vanochtend niet op kantoor bereikbaar voor commentaar, heeft laten weten dat er snel duidelijk komt over de toekomst van de winkels en webshop. Mogelijk wordt vandaag nog een nieuwe eigenaar gepresenteerd.

Jeroen Klein en Marc Koster
Saillant detail: Jeroen Klein, tot een paar maanden geleden als directeur betrokken bij het familiebedrijf, nam deze maand fotospeciaalzaak Foka over, net als Foto Klein een begrip in Rotterdam en omstreken. Marc Koster startte deze week als directeur van het bedrijf met één fysieke vestiging en een webshop. Hij kwam over van Beate Ushe en deed eerder ruime ervaring op in de elektronicabranche bij Create2Fit.