Twinkle | Digital Commerce

‘Klein Retail Group failliet’, webwinkel nog open

2017-11-08
180101
  • 1:12

Klein Retail Group, de holding achter keten Klein en webwinkel Klein.nl, zou failliet zijn. De fysieke winkels openden vandaag hun deuren niet. Op Klein.nl, dat ook te bezoeken is via Camera.nl en Tvaudio.nl, kunnen consumenten nog gewoon bestellingen plaatsen.

Een medewerker van de nummer 37 van de Twinkle100 vertelt het nieuws aan Rtv Rijnmond. Volgens de werknemer, die anoniem wil blijven, heeft het personeel gisterenavond te horen gekregen dat het bedrijf failliet is.

Geen klantenservice
De 35 winkels openden vandaag hun deuren niet. De webwinkel draait nog wel, maar een telefoontje naar de klantenservice wordt niet opgenomen. ‘Wij zijn momenteel niet bereikbaar’, klinkt het.

Moeilijke markt als kans
Klein Retail Group doopte zijn vlaggenschip Foto Klein tweeënhalf jaar geleden om tot Klein. Foto Klein en zusterlabels Camera.nl en Tvaudio.nl werden gebundeld op het nieuwe domein Klein.nl. De holding zag de moeilijke markt voor consumentenelektronica eerder nog als een kans om winkellocaties tegen lage bedragen te huren.  ‘Bovendien is er ontzettend veel aanbod. Wij streven naar een bestand met grotere winkels in de grote steden, en kleinere winkels in de centra van kleinere plaatsen’, zei directielid Jeroen Klein destijds tegen Twinkle. ‘Wij geloven heel erg in winkels en we gebruiken internet om verkeer te genereren.’ Het bedrijf zette dan ook sterk in op click & collect.