Twinkle | Digital Commerce

Sendcloud ontvangt nieuw groeigeld voor internationale expansie

2017-05-27
180101
  • 1:14

Met een nieuwe kapitaalinjectie van 2 miljoen euro wil Sendcloud ‘pan-Europees verzenden’ mogelijk maken voor webwinkeliers. De startup uit Eindhoven ontvangt het groeigeld van investeerders TIIN Capital en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM).

Sendcloud, in 2014 deelnemer aan Startupbootcamp Amsterdam en winnaar van Deloitte’s Rising Star Award, maakt het labelen en volgen van pakketten makkelijker. De software is gekoppeld aan PostNL en DHL. Het Brabantse bedrijf koopt daar collectief in en berekent de volumekorting door aan zijn circa 2.400 klanten. Behalve geld scheelt Sendcloud webwinkeliers ook tijd, drie minuten per order naar eigen zeggen. Verzendlabels worden direct gegenereerd, track & trace e-mails automatisch verstuurd.

Internationale expansie
Na een eerdere kapitaalinjectie, van Sanoma Ventures, maakte Sendcloud een jaar geleden zijn officiële entree bij onze zuiderburen. Daar is de software gekoppeld aan bpost. ‘In België gaat het heel goed’, aldus Maarten Derks van TIIN Capital in het FD. ‘In Duitsland begint het net te lopen.’ Volgens Derks is groei in meerdere landen in Europa een voorwaarde voor succes.

Pan-Europees verzenden en retouren ontvangen
Rob van den Heuvel, medeoprichter van Sendcloud, laat optekenen: 'Wij gaan allereerst één Europees netwerk maken van bestaande pakketpunten, postkantoren en pakketautomaten. Hierdoor kan de webwinkel gemakkelijk en voordelig pakketten verzenden en laten retourneren door heel Europa.'

Bij Sendcloud, opgericht in 2012, staan inmiddels 27 mensen op de loonlijst.

Lees ook: Klanten Sendcloud bezorgen orders nog dezelfde dag (12 november 2015)