Twinkle | Digital Commerce

Overname TNT Express door FedEx beklonken

2017-05-27
180101
  • 1:07

De kogel is door de kerk: TNT Express wordt overgenomen door FedEx. De intentie bestond al enige tijd, maar toestemming uit Brussel voor de koop was er tot nu toe niet. Een akkoord is bereikt, melden beide bedrijven vandaag.

De Europese Commissie heeft de fusie tussen de post- en pakketbedrijven goedgekeurd op basis van een onderzoek naar eventuele mededingingsbezwaren. Volgens de Commissie zullen beide ondernemingen nog voldoende concurrentie hebben in hun markt, van tevens grote ondernemingen DHL en UPS. Minderheidsaandeelhouder PostNL was afgelopen zomer al akkoord met de overname.

Geen schade
‘Tal van bedrijven en consumenten zijn sterk afhankelijk van betaalbare en betrouwbare pakjesbezorgingsdiensten, met name door de groei van de e-commerce sector. De Commissie heeft daarom de markten die door deze overname worden beïnvloed, diepgaand onderzocht. De conclusie luidt dat de Europese consumenten geen schade zullen ondervinden van de transactie. We hebben daarom de concentratie onvoorwaardelijk goedgekeurd’, aldus een online bericht van de Commissie.

UPS
Bijna vier jaar geleden meldde een andere grote Amerikaanse vervoerder zich voor TNT Express. De overname door UPS ging uiteindelijk niet door, omdat de Europese Commissie daar een stokje voor stak; UPS en TNT zouden samen te dominant worden op de Europese markt.