Twinkle | Digital Commerce

‘Fusie Getir en Gorillas op korte termijn beklonken’

2022-11-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

De fusie van flitsbezorgers Getir en Gorillas zou deze week nog worden afgerond. Oprichter Kagan Sümer vertrekt daarna bij Gorillas, zo klinkt het.

Hoe snel de flitsbezorgers ook zijn met het bezorgen van boodschappen, de onderhandelingen over de fusie tussen de twee bedrijven gaat uiterst moeizaam. Bijna twee maanden geleden kwamen de eerste geruchten dat Getir en Gorillas samen verder zouden willen gaan. Volgens ingewijden wordt aanstaande vrijdag de champagne ontkurkt. Zo schrijft Handelsblatt.

Het ging flitsbezorgers flink voor de wind, toen ze enkele jaren geleden als paddenstoelen uit de grond schoten. Maar inflatie, toeleveringsproblemen en terughoudende investeerders zorgden ervoor dat het model wankelt. Gorillas moest daardoor al fors snijden in de kosten en besloot al uit meerdere markten terug te treden. In mei dit jaar liet het bedrijf weten zich volledig te willen richten op het maken van winst en de activiteiten in de kernmarkten. Om diezelfde reden besloot de Britse flitsbezorger Zapp hier al zijn biezen te pakken.

Een kostenbesparing blijkt echter niet genoeg voor Gorillas, dat nu dus in gesprek is over een fusie. Volgens de ingewijden zou de waardering van zowel Getir als Gorillas nu zo’n 7 miljard euro zijn, de helft van de laatste totale waardering.