Twinkle | Digital Commerce

9 grootse Nederlandse retailformules verkopen online

2017-11-08
180101
  • 1:15

Van de tien retailformules met de meeste vestigingen in Nederland verkopen er negen direct of indirect online, leert een inventarisatie. Alleen Aldi, de nummer 10 op de lijst, verdient nog niet aan online verkoop.


Locatus heeft vanochtend cijfers gepubliceerd over het Nederlandse retaillandschap. Het onderzoeksbureau telde het aantal vestigingen dat de verschillende formules begin dit jaar hadden. Hieronder vindt u  de top 10:

Ahold
De bovenste negen spelers verkopen allemaal in meer of mindere mate online. De nummers 2, 3 en 7 behoren toe aan Ahold, aanvoerder van de Twinkle100. Anders dan Gall & Gall verkoopt Etos echter niet zelf online, maar via Ah.nl. Het assortiment van Etos heeft ook een plek gekregen bij Ahold-dochter Bol.com.

Jumbo, Kruidvat, Blokker, Hema, Zeeman, Keurslager
Van de online verkopers in de top 10 maakte Jumbo het laatst zijn entree in e-commerce. Kruidvat, Blokker en Hema zijn vertrouwde namen in de Twinkle100, Zeeman is daar niet in te vinden. Keurslager heeft een bestelmodule waar aangesloten slagers op aan kunnen haken.

Aldi, dat niet online verkoopt in ons land, doet momenteel in Groot-Brittannië de eerste ervaringen op met e-commerce.

Top 100 formules
Locatus, dat eerder dit jaar cijfers over winkelleegstand in Nederland publiceerde, komt met twee verschillende edities van de ‘top 100 formules’: één op basis van het aantaal verkooppunten deze maand, één op basis van het winkelvloeroppervlak. Beide lijsten zijn kosteloos te downloaden op de site van het bureau.