Twinkle | Digital Commerce

FreshCotton test same day delivery als standaardoptie

2017-11-11
180101
  • 1:09

FreshCotton is begonnen aan een pilot met same day delivery in de vier grote steden. Webshoppers hoeven niet extra te betalen voor de verzendoptie. Die wordt standaard aangeboden, een unicum volgens de online kledingverkoper.

FreshCotton zegt de eerste moderetailer ter wereld te zijn die same day delivery standaard aanbiedt. Het gaat vooralsnog om een decemberactie annex proef, in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Klanten in die steden betalen net als voor gewone verzending 6,50 euro per pakket (3,50 voor brievenbuspakjes). Orders boven de 100 euro worden gratis geleverd, dat drempelbedrag geldt anders ook.

Stadskoeriers
FreshCotton maakt gebruik van ‘een fijnmazig netwerk van verschillende stadskoeriers’ om same day delivery zonder meerkosten voor de klant aan te bieden. Via WhatsApp staat de klant in verbinding met de koerier in kwestie, waardoor die niet snel voor een dichte deur zal komen te staan. Marketingmanager Albert Visser laat desgevraagd weten dat FreshCotton samenwerkt met startup Red Je Pakketje: ‘Als het goed loopt zullen we uitbreiden naar andere steden’, zegt hij over de snelle bezorgdienst.

Community
FreshCotton begon in 2001 met de online verkoop van t-shirts. Het bedrijf, dat gebruik maakt van de kracht van zijn community, verkoopt inmiddels allerlei kleding, schoenen en accessoires aan mannen tussen de 15 en 35 jaar.