Twinkle | Digital Commerce

Advertenties op Mediamarkt.nl

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Nederland is het tweede land waarin Media Markt adverteerders toelaat op zijn website. De elektronicaketen sloot een overeenkomst met Triad Retail Media, dat in ons land al bemiddelt in mediaruimte en contentoplossingen op Otto.nl.

Onder de vlag van Media Markt Digital Advertising stelt de nummer 11 van de Twinkle100 zijn website open voor adverteerders. Eerder deed Media Markt dat op zijn Duitse thuismarkt.

Campagnes
Net als in Duitsland vezorgt Triad Retail Media zowel de verkoop als de productie en operations van alle campagnes op Mediamarkt.nl, laat Bas Oudejans weten namens de dienstverlener. De eerste campagnes, voor International Card Services en Philips, draaien al.

Websites worden reclamedragers
Het van oorsprong Amerikaanse Triad Retail Media, dat mediaprogramma’s opzette voor onder andere Walmart, eBay en Toys ‘R Us, is nu ongeveer een jaar actief in Nederland. Media Markt is hier de tweede klant, na Otto. Door reclamedragers te maken van hun websites, kunnen grote online retailers munt slaan uit bezoek.

Conversie
De Amerikaanse markt loopt op dit punt voor op de Europese. 'De ervaring in de VS leert dat media en branded content de winkelbeleving vergroten en de conversie juist positief beïnvloeden’, zei Oudejans eerder tegen Twinkle. ‘Het belangrijkste aspect hierbij is relevantie.’