Twinkle | Digital Commerce

Postmates komt naar Europa

2017-05-27
180101
  • 1:02

Postmates maakt volgend jaar de oversteek naar Europa. De bezorgstartup start in 2016 in Londen. De plannen hiervoor bevinden zich nog in een vroeg stadium, aldus ceo Bastian Lehmann.

Lehmann bevestigde de komst van Postmates in Groot-Brittannië tijdens het event TechCrunch Disrupt London. Het bedrijf gaat daar concurreren met het populaire Deliveroo (ook in Nederland beschikbaar) en Postmates lookalike Jinn. Andere grote steden worden op dit moment onderzocht, al brengen die flink wat uitdagingen met zich mee, aldus Lehmann. 'Het huidige bezorgmodel zal niet werken in Berlijn of Parijs', zegt hij zonder dit verder te concretiseren.

Veertig steden
Postmates bezorgt ruim twee jaar na de start in San Francisco en Seattle nu in veertig grote Amerikaanse steden. Eigen koeriers leveren bestellingen in winkels en restaurants binnen een uur af bij de klant.

Binnen een kwartier
In de afgelopen jaren zijn onder andere Starbucks, McDonalds, Apple en Etsy aangesloten op de koeriersdienst voor de levering van koffie, hamburgers, Macbooks en handgemaakte items. In een wijk in San Francisco bezorgt Postmates sinds oktober ook lunches binnen vijftien minuten na bestelling aan kantoorpersoneel. ‘Pop’, zoals de service heet, moet later ook voor fysieke producten mogelijk zijn.