Twinkle | Digital Commerce

Eerste uitbreiding voor Picnic

2017-05-27
180101
  • 1:38

Inwoners van Leusden kunnen vanaf vandaag bestellen bij app only supermarkt Picnic. De boodschappen komen uit de bestaande hub van Picnic in Amersfoort. Begint volgend jaar volgt verdere expansie. ‘Je moet dan denken aan Utrecht, Almere en Apeldoorn.’

Dat laat mede-initiatiefnemer Michiel Muller weten. De ondernemer lanceerde Picnic eind september in Amersfoort, samen met Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys en Bas Verheijen. Ze hebben alle vier een aandeel in de startup, net als inkooppartner Boni en een aantal particuliere investeerders en investeringsfondsen. In Amersfoort rijden momenteel zeventien elektrische wagentjes orders uit naar circa vijfduizend adressen.

Olievlek
Muller en consorten lieten eerder weten dat het bezorgterrein van Picnic waarschijnlijk als een olievlek wordt uitgebreid. De start in Leusden, dicht bij Amersfoort, past in dat plaatje. Utrecht, Almere en Apeldoorn, plaatsen die Muller noemt voor begin volgend jaar, zijn de grote steden in de buurt. Als Picnic daar actief wordt, zullen er nieuwe hubs komen, van waaruit de boodschappen worden bezorgd. De online super beschikt over een centraal magazijn in Nijkerk.

Elektrische bezorgbusjes
Picnic maakt gebruik van speciale elektrische voertuigen en eigen bezorgers. Omdat de Franse bouwer de vraag van Picnic niet aankon, is inmiddels ook een Italiaanse producent ingeschakeld om de bezorgbusjes te fabriceren.

Aan De Telegraaf vertelde Muller gisteren dat de twee bouwers maandelijks twintig wagentjes kunnen leveren. Vandaag laat hij optekenen: 'Het is een flinke operatie om in een grote stad te gaan bezorgen. Alleen al voor een stad als Utrecht hebben we bijvoorbeeld bij aanvang al tussen de veertig en zestig bezorgwagentjes nodig.'

Laagste prijs, gratis thuis
Met de belofte ‘laagste prijs, gratis thuis’, denkt Picnic een grote groep webshoppers aan zich te kunnen binden. De oprichters trekken de vergelijking met Zalando, dat de online modemarkt openbrak door bestelbarrìeres weg te nemen.
 
Lees ook: