Twinkle | Digital Commerce

Metro Group heeft 2 miljard klaarliggen voor overnames

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Metro Goup, de moeder van Media Saturn, is van plan om geld te steken in kleine en middelgrote internationale ondernemingen. Dat vertelt ceo Olaf Koch aan persbureau Reuters. Voor de overnames is 2 miljard euro beschikbaar.

De holding wist een flinke spaarpot te creëren met de verkoop van het Duitse Kaufhof en een cash and carry onderneming in Vietnam. Koch zegt momenteel geen concrete bedrijven op het oog te hebben. Ook kon hij niet vertellen of Metro Group interesse heeft in online only of multichannel ondernemingen.

IBood.com
Metro Group investeerde eerder al in het Nederlandse flash sale platform iBood.com. Met dit groeigeld vernieuwde iBood.com onder andere zijn website; nu met responsive design én winkelwagen. Het bedrijf is sinds april onderdeel van dochter Media Saturn Holding (MSH).

Conflict
Zowel Olaf Koch als MSH-directeur Pieter Haas hebben over overnames in het verleden meerdere malen in de clinch gelegen met de 72-jarige MSH-oprichter Erich Kellerhals. Hij bezit momenteel nog 22 procent van de aandelen in MSH en vond bijvoorbeeld de koop van een online pure player als iBood.com een ‘beschadiging’ van zijn levenswerk.