Twinkle | Digital Commerce

Android Pay rolt wereldwijd uit in 2016

2017-10-05
180101
  • 1:12

Amerikanen kunnen nu ook in apps betalen met Android Pay. De betaalmethode werd deze herfst allereerst gelanceerd voor betalingen in fysieke winkels. Het komende jaar wordt de functie uitgerold naar andere landen wereldwijd.

Tap. Pay. Next., luidt de slogan van Android Pay. Net als concurrent Apple Pay maakt de betaalmethode van Google het voor Amerikaanse consumenten mogelijk om in één ‘tap’ af te rekenen. Creditcardgegevens liggen al opgeslagen in feature.

In-app betalen
Sinds de lancering aan het begin van de herfst is Android Pay al door ‘meer dan 1 miljoen Amerikanen gebruikt’, schrijft Android in een blogpost. De functie wordt nu uitgebreid met in-app betalingen. Ontwikkelaars worden uitgenodigd om de API van Pay te installeren in hun eigen apps, zodat klanten sneller kunnen afrekenen. De apps van OpenTable, Lyft, DoorDash en Vinted zijn pilot partners in het project.

Buiten de VS
Samen met de mogelijkheid om binnen apps af te rekenen kondigt Android de eerste stap buiten de Verenigde Staten aan. In het eerste deel van 2016 komt de functionaliteit naar Australië, later in het jaar volgen andere landen. Het is onbekend of Nederland hoog op die lijst staat.

Apple Pay in Nederland
Apple Pay, gelanceerd in 2014, is inmiddels al in ons land gesignaleerd. Een tipgever van nieuwssite iCulture vond een Apple Pay-badge bij een vestiging van Marqt en McDonalds in Amsterdam.