Twinkle | Digital Commerce

Voormalige Vimodos-eigenaar Vidala failliet

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:22

De Amsterdamse rechtbank heeft vorige week het faillissement uitgesproken van Vidala. Dat was de onderneming achter Vimodos.nl en een aantal andere modesites. Een maand voor het faillissement is Vimodos verkocht. 'Opmerkelijk’, zegt de curator.

Vimodos is nu onderdeel van Sventex Katwijk B.V., leert een blik op de site van de Kamer van Koophandel. Een woordvoerder in de fysieke winkel van het bedrijf achter Moderepubliek.nl bevestigt de overname van de merknaam, de url en een deel van de voorraad aan Twinkle. Vidala’s Maurtis Tempelaar, de verkoper, was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Fashion sites
Behalve van de vierjarige ‘online modestad’ Vimodos was Vidala eigenaar van een groot aantal uit failliete boedels overgenomen websites, waaronder Jeansandfashion.com, Label54.nl, Bullsandbirds.com en Jeansonline.nl. De eerste drie domeinen verwijzen direct naar Vimodos. JeansOnline is na een korte heropening nu weer ‘opening soon’.

Opmerkelijk
Curator Derk van Geel, werkzaam bij het Amsterdamse kantoor Fort Advocaten, inventariseert momenteel wat er nog over is van Vidala. ‘De onderneming is vóór het faillissement overgedragen aan een andere partij, daar gaat natuurlijk mijn bijzondere aandacht naar uit. Het is opmerkelijk, maar niet per se fout, en het is aan mij om dit uit te zoeken uit naam van de schuldeisers. Dat zijn er een hoop, hoeveel weet ik niet precies. Ik ga nu kijken wat er nog valt te liquideren.'

Pre-pack
Vóór Vidala had Vimodos overigens nog een andere, eerste eigenaar: Vesper Retail, ook van Maurits Tempelaar. Vesper ging in de zomer van 2013 failliet. Met de curator werd destijds voor het faillissement al een zogenoemde pre-pack opgetuigd, zoals later gebeurde met Neckermann.com.