Twinkle | Digital Commerce

Halfords ‘2.0’ heropent webwinkel

2017-11-11
180101

Halfords is online weer up and running. De voormalige Macintosh-dochter heeft een nieuwe webwinkel gelanceerd met daaraan 53 fysieke vestigingen gekoppeld. Het bedrijf stunt met een feestelijke vuurwerkactie.

Halfords ging in oktober 2014 failliet, net na de lancering van een nieuwbakken webwinkel. Het bedrijf, toen al werkzaam onder zijn nieuwe eigenaar, besloot destijds de winkels en shop open te houden. 'De webwinkel is vorige maand pas live gegaan en het zou kapitaalsvernietiging zijn om die nu uit de lucht te halen', zei woordvoerder Peter Zeylmaker. ‘We zien de toekomst met ingetogen vertrouwen tegemoet'.

Doorstart ver weg
Een doorstart leek in de maanden daarna ver weg te zijn, zo lieten de curatoren weten. De webshop ging op zwart en het hoofdkantoor werd gesloten. Alleen de 28 franchisewinkels bleven open.

In afwachting
Na het faillissement bleef het lange tijd stil rond Halfords, dat ondertussen een doorstart had weten te maken. In oktober zag Twinkle een aankondiging voor een vernieuwde webshop op Halfords.nl. Het bedrijf meldde destijds de online winkel nog even dicht te houden in voorbereiding op een nieuwe.

Halfords 2.0
Deze is onlangs live gegaan onder Halfords 2.0 B.V. De homepage bestaat uit grote productfoto’s, in combinatie met een carrousel voor campagnes, een zoekmachine voor fysieke winkels in de buurt en informatie over reparaties van fietsen. Naast artikelen voor de fiets en auto, biedt Halfords producten voor kinderen en ouderen apart aan in het menu.

Verzenden en retourneren
Producten die vóór 16:00 uur zijn besteld, zijn morgen in huis. Verzendkosten variëren van 1,95 euro voor kleine artikelen tot 19,95 euro voor grote artikelen als dakkoffers. Retourneren en afhalen in de fysieke winkel is gratis.