Twinkle | Digital Commerce

John Lewis straks ook in webwinkel van de Bijenkorf

2017-05-27
180101
  • 1:07

John Lewis opent volgend voorjaar drie shop-in-shops in Nederland, op de vloer van de Bijenkorf in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Andere Bijenkorf-filialen volgen, werd vorige week bekend. Het aanbod van de Britse warenhuisketen komt komend voorjaar ook te koop op Debijenkorf.nl.

Dat laten woordvoersters van beide ondernemingen weten aan Twinkle. Suzanne van der Velde namens de Bijenkorf: ‘De eerste drie shop-in-shops gaan naar verwachting in februari of maart open. Daarin is een selectie eigen label-producten van John Lewis te vinden, in de categorieën bed & bad en woonaccessoires. Die artikelen zullen we ook op onze website gaan verkopen.’

Shop-in-shops
Het assortiment van John Lewis op Debijenkorf.nl is straks dus gelijk aan dat in de shop-in-shops. Na de warenhuizen in de drie grootste steden moeten Utrecht en Eindhoven eind 2016 volgen, de Bijenkorf-winkels in Maastricht en Amstelveen zijn volgens de planning in 2017 aan de beurt. Met een online omzet van 100 miljoen euro in 2014 is de Bijenkorf de nummer 12 van de Twinkle100.

Nederlandse webshoppers
John Lewis, bewierookt om zijn omnichannel-beleid, levert zelf al producten in ons land. Verzending kost 7,50 pond en duurt twee tot zes dagen. Volgens zegsvrouw Laura Askew heeft de samenwerking met de Bijenkorf geen gevolgen voor John Lewis’ eigen online verkoopactiviteiten hier.