Twinkle | Digital Commerce

De Bijenkorf start bezorging in België

2017-11-11
180101
  • 1:19

De Bijenkorf bezorgt artikelen uit zijn webshop voortaan ook bij webshoppers in België. Als ze pakketten oppikken bij een Kiala-punt, zijn ze een euro goedkoper uit. Vooral Vlamingen zullen gebruik maken van de optie, omdat Debijenkorf.nl niet in het Frans beschikbaar is.

Met de zuidelijke uitbreiding van zijn bezorggebied zegt de Bijenkorf tegemoet te komen ‘aan de wens van vele Nederlandstalige Belgen en Nederlanders woonachtig in België’. Levering aan huis of kantoor door bpost kost 4,95 euro, afhalen bij een Kiala-punt 3,95 euro.

Belgen die voor 21.00 ’s avonds bestellen op Debijenkorf.nl, krijgen hun orders de volgende leverdag bezorgd. Desgewenst kunnen Belgen een pakket ook gratis afhalen bij één van de tien overgebleven winkels van de Bijenkorf in Nederland. Daarvan zullen er overigens nog drie de deuren sluiten, waaronder de vestiging in Breda.

Mister Cash
Aan Debijenkorf.nl is op de extra verzendoptie na weinig veranderd. Als betaaloptie zal Mister Cash nog worden toegevoegd. Voor vragen zijn onze zuiderburen aangewezen op de Nederlandstalige klantenservice.

Strategie
Met een online omzet van 54 miljoen euro in 2012 is de Bijenkorf de nummer 19 van de Twinkle100. Het bedrijf maakte vorige zomer bekend fysieke winkels te sluiten en meer te gaan investeren in online. ‘De uitbreiding met leveringen in België past bij de Premium Experience Strategie van de Bijenkorf’, verklaart de keten nu, ‘waarbij ook wordt geïnvesteerd in het verhogen van het serviceniveau en de realisatie van een omnichannel benadering van de klant.’