Twinkle | Digital Commerce

Fonq.nl breidt checkout uit met Bitcoins

2017-05-27
180101
  • 0:56

Fonq.nl laat klanten nu ook afrekenen met Bitcoins. Het bedrijf heeft de optie opgenomen in de checkout, naast reguliere betaalmethodes als iDeal, creditcard, PayPal en achteraf betalen.

BitPay, een provider voor betalingen met de digitale munt, kondigde de nieuwe betaalstap van Fonq.nl gisteravond aan in een tweet. Een bezoek aan de Nederlandse webwinkel van de RFS Holland Holding-dochter bevestigt de toevoeging van de nieuwe betaalmethode.

Niet eerste Twinkle100-speler
Fonq.nl is niet de eerste Twinkle100-speler die betalen met Bitcoins mogelijk maakt. De Online Drogist (nr. 78) en Thuisbezorgd.nl (nr. 5) voegden de munt ongeveer twee jaar geleden al toe aan hun checkout. Ook staan Bitcoins in het aanbod van online betaalmethodes van de Nederlandse payment service provider (psp) Qantani.

Lees ook:
Heeft Bitcoin kansen als gangbaar betaalmiddel? (3-4-2013)
IBAN-koppeling moet ‘Bitcoin-truc’ voorkomen (5-2-2014)