Twinkle | Digital Commerce

Amazon verdubbelt transacties Pay with Amazon

2017-05-28
19001069
  • [nieuws]
  • 1:10

Amazon verwerkte in het afgelopen jaar bijna twee keer zoveel transacties met zijn betaalmethode Pay with Amazon dan in 2015. Daarmee is de retailgigant nog steeds ver verwijderd van dominantie op de online betaalmarkt; PayPal zit stevig op de troon.

Amazon komt niet met precieze cijfers van het afgelopen jaar, maar laat weten dat 33 miljoen consumenten wereldwijd een transactie voltooiden sinds de introductie van Pay with Amazon in 2013. Een aantal dat wordt weggeblazen door PayPal met 197 klantaccounts en voor 6,1 miljard dollar verwerkte transacties in 2016.

Acceptatie door webshops
Ook op eigen bodem is Amazon er voorlopig nog niet. Internet Retailer meldt dat van alle duizend grootste online retailers in de Verenigde Staten, 461 webshops PayPal accepteren als betaalmethode, tegenover 68 online winkels met Pay with Amazon.

Op de kaart
Amazon wil zijn betaalmethode de komende jaren nog verder op de kaart zetten. Momenteel kunnen consumenten uit 170 landen afrekenen met Pay with Amazon, dat geïntegreerd kan worden in partnerwebwinkels. Van de nu 33 miljoen klanten die daar gebruik van maken (23 miljoen in 2015), is meer dan de helft Prime-lid.

Op 7 maart vindt in Hotel Houten het event Digital Transactions plaats. Hier komen de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van digitale transacties voorbij.