Twinkle | Digital Commerce

YouTube ziet brood in videoabonnement

2017-05-27
180101
  • [video]
  • [nieuws]
  • 1:00

YouTube biedt consumenten die graag video’s zonder commercial willen bekijken een nieuw abonnement aan. YouTube Red is vergelijkbaar met Spotify’s subscription commerce model.

YouTube belooft leden voor $9,99 per maand toegang tot een bestand van exclusieve films, video’s en muziek. Ook mogen Red-abonnees gebruik maken van Google Play Music, een service die aan YouTube’s abonnement gekoppeld is.

Offline afspelen
Met Red - dat omschreven wordt als de ultimate YouTube experience - krijgen leden geen commercials meer te zien voor en tijdens het afspelen van een video op YouTube. Ze kunnen video’s opslaan in hun eigen account en offline bekijken op hun smartphone en tablet, schrijft YouTube in een blogbericht. Ook is het mogelijk om video’s op de achtergrond van het apparaat (desktop, mobiel) af te spelen.

YouTube Music
De videosite brengt binnenkort ook een muziekapp (YouTube Music) op de markt die eveneens gekoppeld wordt aan Red. Niet-leden kunnen de app gebruiken om muziekvideo’s te bekijken mét commercials, Red-leden zien geen reclame.

YouTube Red wordt op 28 oktober gelanceerd voor gebruikers uit de Verenigde Staten. Andere landen volgen snel, schrijft de Google-dochter.