Twinkle | Digital Commerce

Walmart wil boodschappen bezorgen met drones

2017-05-27
180101
  • 1:18

Walmart wil drones inzetten voor het bezorgen van online bestelde boodschappen. De retailer heeft een verzoek ingediend bij Federal Aviation Administration (FAA) om onbemande vliegtuigjes buiten zijn eigen magazijnen te testen.

Walmart is binnen zijn eigen muren al enige tijd in de weer met de mogelijkheden van drones. Maar nu wil het bedrijf die ook buiten uitproberen, schrijft persbureau Reuters. De vliegtuigjes kunnen bijvoorbeeld voorraad uit trailers op de parkeerplaats van een magazijn scannen en zelfs binnen op de juiste plek leggen.

Click & collect met drones
Ook wil Walmart de drones inzetten om producten in Walmart-vestigingen of bij consumenten thuis te bezorgen. Hoog op het wensenlijstje staat de levering van online bestelde boodschappen aan een Walmart-filiaal, zodat deze kunnen worden afgehaald door klanten. De retailer breidde zijn grocery pickup service onlangs uit naar 23 markten in de Verenigde Staten, volgend jaar komen hier nog 20 markten bij.

Vliegen in 2016
De FAA zei in juni te verwachten dat het binnen een jaar toestemming kan geven voor het commercieel gebruik van drones. Te zijner tijd zal de lucht vol vliegtuigjes zijn van Amazon, Google en zo’n 2.100 andere bedrijven in de VS. Deze ondernemingen kregen eerder al een akkoord van de FAA.

In 30 minuten
Amazon, dat inmiddels ruim tien vliegtuigjes testte, wil de drones inzetten om pakketjes binnen 30 minuten bij klanten thuis te krijgen. 86 procent van de producten op Amazon.com komt volgens het bedrijf in aanmerking voor bezorging met drones, omdat ze minder dan 2,5 kilo wegen.