Twinkle | Digital Commerce

Google: ‘Over twee jaar pakketbezorging met drones’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:55

Google wil in 2017 de eerste pakjes bezorgen met drones, meldt Reuters. David Vos, die leiding geeft aan ‘Project Wing’, zei dat op een conferentie voor luchtverkeersleiders. De zoekgigant is echter afhankelijk van toestemming van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, net als andere partijen.

Project Wing werd zomer vorig jaar gepresenteerd als ‘een nieuwe benadering van bezorging met gebruikmaking van zelfvliegende vehikels’. Google droomde hardop over aflevering binnen twee minuten in stedelijke omgevingen. De onbemande vliegtuigjes zouden kunnen worden ingezet voor de eigen afleverservice Google Express.

Amazon en Wal-Mart
Amazon onderzoekt al een paar jaar welke rol drones kunnen spelen op de last mile. De e-commerce gigant verwacht komend jaar al commerciële leveringen te kunnen doen, mét goedkeuring van de Federal Aviation Administration (FAA). Ook retailreus Wal-Mart heeft kort geleden een verzoek heeft ingediend bij de FAA, voor de bezorging van boodschappen met drones. Nog duizenden andere Amerikaanse partijen hebben zich bij de autoriteit gemeld.