Twinkle | Digital Commerce

Twinkle Tijdmachine: Hema.nl

2017-05-27
180101
  • 0:57

Twinkle wordt 10! Volgende maand verschijnt het speciale jubileumnummer. Ook op de website staat de redactie stil bij de tiende verjaardag. Elke week stoppen we een online retailer in de Twinkle Tijdmachine.

Vorige weken heeft u kunnen zien hoe Bol.com en Bax-shop.nl er tien jaar geleden uitzagen. Vandaag kijken we naar Hema.nl, met een online jaaromzet van 135 miljoen euro inmiddels de nummer 9 van de Twinkle100.

Notaris en tickets
Hema startte in eerste instantie met de online verkoop van taarten en fotoproducten. Dit aanbod werd enige tijd later uitgebreid, waardoor in 2009 eenderde van alle artikelen in de fysieke vestigingen online aan te schaffen waren. Nu is dit assortiment zo’n beetje compleet, inclusief een digitale notarisservice en tickets voor attractieparken.

Opvallend is het ontwerp van Hema’s website; het bedrijf houdt al tien jaar vast aan een horizontaal menu, met daaronder twee grote beeldvlakken. Dit design verschilt van de internationale shop, die Hema in 2014 dedicated maakte voor consumenten uit Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

Hema.nl in 2005:

Hema.nl in 2015:


Gerelateerde artikelen: