Twinkle | Digital Commerce

Amazon: ‘Binnen een jaar van start met bezorgen per drone’

2017-05-27
180101
  • 1:06

Amazon start binnen een jaar met het per drone bezorgen van kleine pakketten aan Amerikaanse consumenten. De Federal Aviation Administration (FAA) verwacht dat het in die gestelde tijd toestemming kan geven voor de vliegtuigjes van de pure player. ‘Dit is een enorme verandering.’

Amazon zegt direct te willen starten met drone delivery als de nieuwe regels voor dronegebruik zijn ingevoerd. ‘We zullen onze drones klaar hebben op het moment dat we toestemming krijgen. We werken erg snel, dus dat moet lukken’, zegt een executive van Amazon volgens Fastcompany. De per minivliegtuig vervoerde pakketjes moeten binnen 30 minuten bij de klant thuis worden geleverd.

Testen
De pure player maakte in december 2013 bekend met drones te willen bezorgen. Binnen vijf jaar moest het Prime Air-plan realiteit zijn, was destijds de verwachting. De afgelopen periode heeft Amazon diverse generaties vliegtuigjes getest om klaar te zijn voor de officiële stap.

Tachtig kilometer per uur
De vliegtuigjes uit de tiende generatie zouden snelheden van meer dan tachtig kilometer per uur halen. 86 procent van de producten op Amazon.com komt volgens het bedrijf in aanmerking voor bezorging met drones, omdat ze minder dan 2,5 kilo wegen.