Twinkle | Digital Commerce

Airbnb wordt reisbureau, biedt trips met locals

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Airbnb stelt zich nu ook op als reisbureau voor vakantiegangers in San Francisco. Het peer-to-peer bedrijf biedt reizigers een pakket met lokale activiteiten gedurende hun trip, inclusief overnachtingen, maaltijden en transfers.

Airbnb houdt het niet bij hotelboekingen alleen. Het bedrijf wil zijn hosts ook inzetten om gasten te begeleiden tijdens hun vakantie. Reizigers in San Francisco kunnen, als onderdeel van een proef, een totaalpakket boeken met activiteiten als hiken, skydiven en dineren met locals.

Het pakket
De excursies worden door de host samengesteld, in samenwerking met Airbnb. Gasten logeren in een door het Amerikaanse bedrijf gekozen Airbnb-woning, worden opgehaald en afgezet op het vliegveld met een Lyft-taxi, krijgen één maaltijd per dag van Airbnb en worden begeleid in hun activiteiten door de lokale host.

Foodie trip
De eerste pakketten bestaan uit een tour langs San Francisco’s ‘national treasures’, een foodie trip langs de beste restaurants en een ‘Mission locals’ trip door de hipste buurt van de stad. Laatstgenoemde kost bijvoorbeeld 750 dollar voor drie dagen.

Vervolg
De nieuwe dienst bevindt zich nog in de pilotfase. Airbnb zegt eerst het animo voor de service te willen testen voor het landelijk of wereldwijd wordt uitgerold. Eerder maakte het p2p-bedrijf een in-app conciërgedienst beschikbaar voor reizigers, maar deze proef bleek geen vervolg te krijgen.