Twinkle | Digital Commerce

Target versnelt bezorging van online orders

2017-11-11
180101
  • 1:16

Target komt met een versnelde bezorgservice voor bestellingen in de webwinkel. Het bedrijf wil orders binnen twee tot drie dagen leveren, in plaats van de huidige drie tot vijf werkdagen. Met het programma ‘Available to promise’ wil Target concurreren met Amazon.

Het Amerikaanse Target wil de 'standaard' verzending van zijn online orders versnellen. Momenteel ontvangen klanten hun bestelling bij standaard levering binnen drie tot vijf werkdagen in huis. Boven de 25 dollar is de verzending gratis.

Verzenden vanuit winkels
Target heeft al jaren moeite om online orders sneller bij de consument te krijgen, schrijft GeekWire. De van oorsprong fysieke retailer heeft distributiecentra die in eerste instantie waren gebouwd om de 1.800 fysieke winkels in de VS te bevoorraden. Door nu ook webbestellingen vanuit 140 winkels te verzenden, verkort Target al de afstand tot de voordeur van de consument. Eind dit jaar moeten 450 vestigingen online orders leveren.

Tijdvak
Het nieuwe programma moet consumenten ook beter informeren over wanneer zij hun pakket kunnen verwachten. Nu krijgen klanten nog slechts een indicatie van de verzendperiode, straks meldt Target ook op welke dag de bestelling wordt geleverd.

Concurreren met Amazon
Target wil, zoals op bijna elk vlak in e-commerce, de strijd aangaan met Amazon’s snelle leverdiensten. Met Prime kunnen leden voor 99 dollar per jaar gratis gebruik maken van tweedaagse bezorging. Via Prime Now hebben zij de producten zelfs kosteloos dezelfde dag in huis.