Twinkle | Digital Commerce

Jumbo laat lokale supers bezorgen

2017-05-27
180101
  • 1:36

Jumbo wil online bestelde boodschappen begin volgend jaar ook gaan bezorgen. De producten komen uit het distributiecentrum voor weborders in Den Bosch. Ze worden bij de klant afgeleverd door lokale supermarktmedewerkers.

Dat Jumbo brood ziet in bezorging, was al duidelijk. In september vorig jaar, twee maanden voor de opening van Jumbo.com, maakte vastgoeddirecteur Jan Heuving de bezorgambitie kenbaar. Over het tijdpad zei hij op een congres in Utrecht: ‘Ik denk dat er nog wel twee jaar overheen gaan eer we home delivery gaan aanbieden, maar het is zeker onderdeel van onze strategie. Hoe we bezorgen logistiek mogelijk gaan maken is vooralsnog onduidelijk.’

Bestaande infrastructuur
Vandaag meldt Jumbo dat al binnen afzienbare tijd wordt begonnen met bezorging. Volgens directeur e-commerce Roland van den Berg gaan de pilots binnenkort van start. 'Als alles naar volle tevredenheid verloopt, starten we begin 2016 met thuisbezorgen vanuit onze winkels', verklaart hij aan Twinkle. 'Het ligt voor de hand dat we daarbij gebruikmaken van de bestaande infrastructuur voor het verzamelen van boodschappen in ons e-fulfilmentcenter.'

Lokale supermarktmedewerkers
Jumbo maakt zijn bezorgambities dus sneller dan het zelf verwachtte concreet. Hoe het proces precies wordt ingericht, wil de supermaktketen vooralsnog niet kwijt. Verschillende bronnen melden dat Jumbo lokale supermarktmedewerkers gaat inzetten om online bestelde boodschappen af te leveren bij de klant. Meest waarschijnlijk is dat zij de centraal verzamelde producten dan uitleveren vanuit afhaallocaties.

Jumbo en e-commerce
Jumbo opende vandaag zijn honderdste 'Pick Up Point' voor bestelde boodschappen. Hoe groot het online omzetaandeel is, wordt uit het halfjaarbericht niet duidelijk. Voor de start met e-commerce was de verwachting dat het aandeel eind dit jaar 2 tot 3 procent zou bedragen.

Maaltijdboxen
Jumbo, de op één na grootste supermarktketen van Nederland, werkt ondertussen aan een concept met maaltijdboxen. Marktleider Albert Heijn startte eind vorige week met de verkoop van zijn Allerhande Box. 
 
Lees ook: Supermarkten winnen online terrein op specialisten (18 augustus 2015)