Twinkle | Digital Commerce

Naked Wines laat leden wijn bestellen per sms

2017-05-27
180101
  • 1:06

De Britse wijnclub Naked Wines verkoopt zijn wijn nu ook per sms. Leden van het platform vol onafhankelijke wijnmakers kunnen hun wensen voor een bestelling doorgeven, waarna Naked Wines een wijnfles selecteert en thuis stuurt.

Consumenten kunnen in hun order per sms zo vaag of specifiek zijn als zij zelf willen, schrijft The Telegraph. Zij kunnen bijvoorbeeld aangeven van welke druif de wijn moet zijn, of voor welke gelegenheid zij de wijn nodig hebben. Een medewerker van Naked Wines verstuurt de bestelling vervolgens kosteloos naar de klant.

Angels
Naked Wines werkt met het angel-principe. Consumenten (de ‘angels’) storten 20 pond per maand in hun Naked Wines-account. Met dit geld helpt het platform onafhankelijke wijnmakers in het land en daarbuiten hun bedrijf op te bouwen, om daarna de wijn tegen een vriendenprijsje bij hen in te kopen. Angels kunnen daardoor altijd goede wijn voor een laag bedrag aanschaffen op Nakedwines.com.

VS en Australië
De sms-dienst is in eerste instantie beschikbaar voor de 150 duizend Britse leden van het platform. Bij succes wordt de service uitgerold naar Naked Wine in de Verenigde Staten en Australië.
 
Lees ook: Tesco trekt stekker uit online wijn community (21-8-2015)