Twinkle | Digital Commerce

Prime-kerstshoppers kochten vaker op laatste moment

2017-05-27
19201080
  • [nieuws]
  • 1:11

Amazon beleefde op 23 december wereldwijd de drukste dag voor Prime Now. Prime-leden kochten op die dag maar liefst drie keer meer cadeaus dan dat zij deden op dezelfde dag in 2015 en verstuurden die met de Now-dienst.

Zonder verder concrete cijfers te geven – die worden in januari gepresenteerd – meldt Amazon dat het bedrijf in de maanden november en december meer dan een miljard items wereldwijd verzond met zijn diensten Prime en Fulfilment by Amazon. De laatste kerstzending ging op 24 december om 23:59 uur de deur uit.

Mobiele aankopen
Het gehele holiday shopping season overtrof naar eigen zeggen ‘any previous holiday’. 72 procent van de shoppers gebruikte een mobiel apparaat om een aankoop te doen bij ’s werelds grootste online retailer. Amazon noemt daarbij geen cijfers voor de smartphone of tablet, schrijft Internet Retailer. Het aantal aankopen via de Amazon-app steeg met 56 procent.

Staking
De verwerking van online bestelde cadeaus kreeg in Duitsland een knauw door een staking van het magazijnpersoneel. Op 23 en 24 december legden medewerkers van drie distributiecentra het werk tijdelijk neer om betere arbeidsvoorwaarden.

Nieuwe flash sales
Ondertussen gaan de koopjes in dat land gewoon door. Met ‘Winter Angebote’ komt Amazon met nieuwe aanbiedingen; tot Driekoningen gaan er elke 5 minuten nieuwe producten in de flash sale.