Twinkle | Digital Commerce

Staples werkt aan snelle afhaaloptie voor bedrijven

2017-05-27
181101
  • 1:11

Staples Advantages, waarop Staples verkoopt aan bedrijven met minimaal twintig medewerkers, wordt binnenkort uitgebreid met click & collect. Producten liggen uiterlijk twee uur na bestelling klaar voor klanten met een contract bij de kantoorartikelenmagnaat.

Dat heeft topman Ron Sargent laten weten aan analisten. Staples Advantage biedt bedrijven vanaf twintig medewerkers een inkoopomgeving met speciale prijzen en dedicated accountmanagement. Daarmee verschilt de zuivere b2b-tak van Staples.com, dat vaste prijzen rekent en ook veel consumenten bedient.

Nieuwe site
De afgelopen tijd zijn er veel wijzigingen doorgevoerd aan Staples Advantage, althans voor de Amerikaanse markt. Staplesadvantage.com is sneller gemaakt en uitgebreid met andere producten dan office supplies. Verder is geïnvesteerd in de shopomgeving van de site, die meer is gaan aanvoelen als een consumentenwebshop.

Afhaaloptie voor bedrijven
Volgens Sargent hebben de investeringen geleid tot extra verkeer en meer conversie. ‘De komende weken zullen we de omnichannel mogelijkheden uitbreiden met de lancering van buy online, pick up in store op Staplesadvantage.com’, tekent Multichannel Merchant uit zijn mond op. Contractanten kunnen orders dan na een paar uur ophalen bij een vestiging in de buurt.

Nederland
Onduidelijk is of en wanneer de snelle afhaaloptie voor bedrijven ook in ons land beschikbaar komt. Staplesadvantage.nl is nog niet in het nieuw gestoken. Click & collect is overigens al langer mogelijk op Staples.com en op Staples.nl.