Twinkle | Digital Commerce

‘Apple rol Personal Pickup internationaal uit’

2017-05-27
180101
  • 1:01

Apple biedt Amerikaanse webshoppers de mogelijkheid om productorders af te halen in een fysieke Apple Store. Klanten krijgen hun bestelling dan persoonlijk overhandigd, zonder te hoeven wachten. Een introductie buiten de VS zou ophanden zijn.

Apple traint naar verluidt winkelpersoneel in onder andere Australië, Frankrijk en Groot-Brittannië om Personal Pickup daar mogelijk te maken. Deze maand al zou het bedrijf de service internationaal willen uitrollen, mogelijk tegelijkertijd met de lancering van de nieuwe iPad Pro.

Bericht
In de VS kunnen Apple-gebruikers al jaren onder andere Macs, iPhones, iPads, Apple TV’s en tegenwoordig ook Apple Watches ophalen als ze dat willen. Ze krijgen een bericht via e-mail of sms als hun product klaarligt in de winkel van hun keuze, vaak op de dag van bestelling. Na vertoon van een legitimatiebewijs krijgen ze de order mee.

Fysieke en online winkelervaring
De internationale uitrol van Personal Pickup past in het streven van retailchef Angela Ahrendts om het gat tussen de fysieke en online winkelervaring te dichten. Apple heeft sinds 2011 meer dan 460 fysieke winkels geopend in achttien verschillende landen, waaronder Nederland.