Twinkle | Digital Commerce

Apple lanceert Personal Pickup in Nederland

2017-05-27
180101
  • 1:02

Nederlandse webshoppers kunnen producten nu afhalen in een fysieke Apple Store. Klanten krijgen hun bestelling daar persoonlijk overhandigd, zonder te hoeven wachten. Personal Pickup is al langer beschikbaar op Apple’s Amerikaanse thuismarkt.

Afgelopen maand ging rond dat Apple Europees winkelpersoneel zou trainen om de afhaalservice te introduceren. Inmiddels is de dienst behalve in ons land geïntroduceerd in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Zweden.

Bericht
In de VS kunnen Apple-gebruikers al jaren onder andere Macs, iPhones, iPads, Apple TV’s en tegenwoordig ook Apple Watches ophalen als ze dat willen. Ze krijgen een bericht via e-mail of sms als hun product klaarligt in de winkel van hun keuze, vaak op de dag van bestelling. Na vertoon van een legitimatiebewijs krijgen ze de order mee.

Fysieke en online winkelervaring
De internationale uitrol van Personal Pickup past in het streven van retailchef Angela Ahrendts om het gat tussen de fysieke en online winkelervaring te dichten. Apple heeft sinds 2011 meer dan 460 fysieke winkels geopend in achttien verschillende landen. Met een Nederlandse online omzet van 50 miljoen euro in 2014 bezet het bedrijf de 32e plek in de Twinkle100.