Twinkle | Digital Commerce

Klanten SuitSupply halen order zelfde dag af in winkel

2017-05-27
180101
  • 1:38

SuitSupply test een same day afhaaloptie voor Nederlandse klanten. Producten die voor één uur ’s middags worden besteld, kunnen nog dezelfde dag in winkels in Amsterdam, Hoofddorp, Zaltbommel en Utrecht worden afgehaald.

Dat zegt e-commerce manager Laurens Geleedst in een interview met Drapers. Het is onbekend of de producten uit de voorraad van de winkels afkomstig zijn of dat ze naar de vestigingen worden verzonden door logistiek partner CB. Marketingdirecteur Martijn van der Zee zei eerder tegen Twinkle dat SuitSupply geen online orders verzamelt in de filialen, omdat ‘we alle ruimte in de winkels nodig om te kunnen verkopen en klanten een goede ervaring te geven.’

Markten
SuitSupply is momenteel online aanwezig in 14 landen wereldwijd en verzendt naar zo’n 180 landen. Naast Nederland zijn Duitsland, Zweden, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten SuitSupply’s beste markten.

Thuis passen
In de laatste twee landen test de retailer om die reden ook nieuwe bezorgfunctionaliteiten. In de VS draait het momenteel een pilot met een home try-on service. ‘Als een klant zijn maat niet weet, kan hij drie pakken bestellen en er maar eentje afrekenen. Na het passen van de drie stuurt hij de twee met de verkeerde maat kosteloos retour’, aldus Geleedst. ‘Deze optie rollen we later in elk geval uit naar onze hoofdmarkten.’

Bezorgmoment
Later dit jaar lanceert SuitSupply een tool voor delivery management in onder andere de UK. ‘We vinden het belangrijker dat klanten precies weten wat de dag en het tijdstip is van de bezorging van hun order dan dat een pakket razendsnel wordt geleverd’, aldus Geleedst. De nieuwe tool moet klanten meer controle geven over het aflevermoment.

Omnichannel Award
SuitSupply won begin dit jaar een European E-commerce Award. Het Nederlandse bedrijf ging vanuit Barcelona naar huis met de Omnichannel Award. ‘De service die we in de winkels verlenen proberen we ook online mee te geven. Dat is het uitgangspunt’, zei Van der Zee destijds in een gesprek met Twinkle.


Gerelateerde artikelen: