Twinkle | Digital Commerce

Amazon nu meer waard dan Walmart

2017-11-08
180101
  • 1:38

Amazon heeft analisten positief verrast met zijn omzet- en winstcijfers. Door een koersstijging is de e-commerce reus nu miljarden meer waard dan Walmart. De internationale groei van Amazon bleef opnieuw behoorlijk achter bij de groei in Noord-Amerika.

Amazon realiseerde in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 23,18 miljard dollar, 20 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee houdt Amazon het groeitempo van het hele vorige jaar aan.

Winst
De omzetgroei in het tweede kwartaal ging gepaard met winst: Amazon schreef een nettowinst van 92 miljoen dollar in de boeken bij, versus een verlies van 126 miljoen dollar in dezelfde periode van 2014. De zwarte cijfers deden de ‘grijze’ beurskoers gisteren goed.

Amazon versus Walmart
De waarde van Amazon groeide in de nabeurshandel tot ruim boven de 250 miljard dollar. Dat is een miljard of 20 meer dan Walmart, de grootste retailketen van de VS en de wereld:

Bron: Quartz

Amazon is de grootste online retailer ter wereld, maar de e-commerce omzet van Walmart nam de afgelopen jaren harder toe. Gisteren werd bekend dat het concern helemaal eigenaar wordt van websupermarkt Yihaodian uit China, het land waarin ook Amazon actief is.

Nationaal versus internationaal
De internationale expansie ten spijt, blijft Amazon op zijn Noord-Amerikaanse thuismarkt (plus 26 procent omzet) veel harder groeien dan daarbuiten (plus 3 procent). Bijna tweederde van de inkomsten uit online verkoop wordt in de VS geboekt, waar de verhouding ooit ongeveer fiftyfifty was.

Prime Day en de Prime Store Card
Het derde kwartaal van Amazon is goed begonnen. Vorige week woensdag verkocht het bedrijf 398 producten per seconde op de eerste Prime Day, een internationale uitverkoopdag voor bezorgabonnees. Gisteren heeft u kunnen lezen dat Amazon een creditcard in omloop heeft gebracht voor Prime leden. Met de zogenoemde Prime Store Card kunnen ze 5 procent korting krijgen bij aankopen op Amazon.com.
 
Lees ook: