Twinkle | Digital Commerce

‘Walmart wil Indiase reus Flipkart kopen’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

Walmart heeft de intentie om Flipkart, de grootste e-commerce partij in India, te kopen. Daarmee wil de Amerikaan de strijd aangaan met landgenoot Amazon, dat een eigen platform heeft in India.

Dat meldt de Financial Times op basis van gesprekken met ingewijden. De onderhandelingen voor een Flipkart-overname zijn opvallend, omdat Walmart recent nog zijn aankoop in China, Yihaodian, van de hand deed aan Jd.com.

Uitdagingen
India kan met 1,25 miljard inwoners en een groeiende e-commerce markt een interessant land zijn voor Walmart. De uitdaging ligt voor de retailer in een onderontwikkeld logistiek netwerk en minder goed getrainde medewerkers voor de klantservice en fulfilment dan in eigen land.

Waardevermindering
Flipkart werd begin dit jaar door Morgan Stanley 27 procent minder hoog gewaardeerd. De waarde daalde van 15 miljard dollar naar 11 miljard dollar. In totaal haalde Flipkart in zijn tienjarig bestaan 3,15 miljard dollar op in investeringsrondes.

App only
Flipkart maakte faam door vorige zomer aan te kondigen de deuren van zijn webwinkel te sluiten. Het bedrijf zou app only doorgaan. Zover is het nooit gekomen; in november kwam er een nieuwe mobiele website, die de nieuwe app-achtige features van Google bevat.