Twinkle | Digital Commerce

KLM test nieuwe ‘persoonlijke’ applicatie

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:21

KLM heeft vandaag zijn nieuwe app opengesteld voor een groep testers. De applicatie zet in op personalisatie en biedt reizigers voor en tijdens hun vlucht alle informatie over (gewijzigde) vertrektijden, wereldwijde luchthavens en de passagier zelf.

Twinkle meldde zich aan voor de test en opende vanochtend de bètaversie van de app. Om een reis toe te voegen, kan de consument zich met zijn KLM-account aanmelden. Ook is het mogelijk om alleen de boekingscode samen met bijbehorende achternaam in te voeren.

Persoonlijke informatie
In de app verschijnt de gekozen reis, met informatie over vertrektijden op verschillende luchthavens, het gewicht van de bagage, welke stoel de reiziger heeft gekozen voor de reis (met plattegrond van het vliegtuig) en wat voor soort maaltijden aan boord worden aangeboden. Ook ziet de reiziger wat voor weer het momenteel op de plaats van bestemming is.

Sneller boeken
Net als in de vorige versie kunnen klanten KLM vanuit de app benaderen via het contactcentrum en social media-apps (Facebook/ Twitter). Ook is het mogelijk om reizen te boeken en aanbiedingen te bekijken. De aanbiedingen verwijzen naar de mobiele website van de vervoerder, andere reizen kunnen in de applicatie uitgezocht worden.

Schiphol test Apple Watch
Schiphol test sinds deze maand een nieuwe manier om reizigers beter te informeren over hun vertrek en aankomst. Schiphol Privium-leden mogen de app van de luchthaven uitproberen op een Apple Watch, zo laat ontwikkelaar M2Mobi weten. ‘De app biedt reizigers informatie en functionalisten voor tijdens hun vertrek vanaf de luchthaven, waaronder persoonlijke vluchtinformatie en notificaties’, aldus het bedrijf.