Twinkle | Digital Commerce

Brussel onderzoekt sjoemelende e-commerce bedrijven

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

De Europese Commissie stelt een onderzoek in naar e-commerce bedrijven die misbruik maken van hun marktpositie in cross border verkoop in Europa. Zo’n tweeduizend ondernemingen uit 28 landen zijn gevraagd om bedrijfsinformatie en kopieën van contracten te overhandigen.

Welke partijen dit zijn, is volgens The Wall Street Journal, onbekend. De krant kreeg van Brussel bevestigd dat er vragenlijsten zijn uitgestuurd naar online verkopers en invloedrijde partijen, die volgens de EC de manier waarop consumenten cross border winkelen in de Europese Unie beletten.

Eerste resultaten
Het onderzoek kan leiden tot antitrust cases en sancties. De Europese Commissie verwacht medio volgend jaar de eerste resultaten te presenteren. In 2017 volgt de definitieve uitslag.

Inzicht
The Wall Street Journal schrijft dat het niet alleen om reuzen als Amazon, Apple en Facebook gaat. Ook andere grote bedrijven ontvangen een vragenlijst. Brussel moet door het onderzoek meer inzicht krijgen in hoe er cross border wordt verkocht in de Europese Unie.

Lees ook:
- Brussel maakt werk van cross-border e-commerce (6-5-2015)