Twinkle | Digital Commerce

Amazon zet vaart achter shop voor handgemaakte items

2017-05-27
180101

Handmade at Amazon, de afdeling voor handgemaakte producten binnen de site van de pure player, krijgt steeds meer vorm. Het is voor verkopers nu mogelijk om zich aan te melden. Eerder startte Amazon al een charmeoffensief voor Etsy-merchants.

Amazon heeft een verkoperspagina binnen zijn website geopend. Daarop worden merchants met minder dan honderd man personeel uitgenodigd om zich aan te melden voor Handmade at Amazon. Het gaat enkel om verkopers van handgemaakte producten, benadrukt de retailreus op zijn pagina.

Anders dan Etsy
Met deze voorwaarde probeerde Amazon eerder al Etsy-verkopers naar zijn platform te krijgen. Het bedrijf verstuurde uitnodigingen met de mededeling dat op Handmade at Amazon alles wél handgemaakt is. In tegenstelling tot het assortiment op Etsy, dat volgens zijn eigen merchants ook massaproducten bevat.

Betaling en verzending
Voor een fee van 12 procent faciliteert Amazon de betalingen, marketing en merkbescherming voor verkopers. Ook kunnen merchants hun producten opslaan in één van Amazon’s magazijnen, om gebruik te maken van de snelle verzending voor Prime-leden.