Twinkle | Digital Commerce

Recreatiebedrijven bundelen krachten op ElkePlek.nl

2017-05-27
180101
  • 1:03

Het net gelanceerde Elkeplek.nl presenteert zich als 'de Funda van de recreatiebranche’. Het platform biedt meer dan honderdduizend kampeer- en verblijflocaties in Nederland. Allemaal online te boeken ‘bij de bron’.


Elkeplek.nl bevat boekingsmogelijkheden voor campings, bungalows, vakantiehuizen, groepsaccommodaties, buitensportlocaties, zwembaden, sauna’s en dagattracties. De meeste hiervan zijn lid van branchevereniging Recron, waar het platform een samenwerking mee sloot.

Zelf gezamenlijk verkopen
‘De leden van Recron willen zelf het heft in handen nemen en geen extra omzet weg laten lekken naar platforms als Booking.com’, vertelt mede-oprichter Jeroen Wilhelm aan Het Financieele Dagblad. ‘Je boekt bij ons bij de bron. We hebben een samenwerkingscontract gesloten voor de eerste vijf jaar en we hebben vaste afspraken met de branchevereniging. Zo is onze fee nooit hoger dan 8 procent, niet-Recron-leden betalen 12 procent.’ Booking.com rekent gemiddeld 16 procent commissie over de kamerprijs van hotels.

Geldschieters
Elkeplek.nl heeft al een investering van driehonderdduizend toegezegd gekregen van MKB Fonds Drenthe. De oprichters zoeken nog naar andere geldschieters, ze hebben zelf de start gefinancierd. Voor dit jaar verwacht het bedrijf vijftien- tot achttienduizend boekingen te verwerken. ‘Dat lijkt veel, maar is slechts één procent van de markt’, zegt Wilhelm.