Twinkle | Digital Commerce

Amazon rekent dubbele voor FBA in feestmaanden

2017-05-27
180101
  • 1:09

Amazon rekent komende holiday shopping season ruim het dubbele door aan retailers voor zijn service Fulfillment by Amazon (FBA). Amerikaanse verkopers moeten daarom nu al bedenken hoe zij de opslag van hun producten regelen in de maanden november en december.

Fulfillment by Amazon kostte merchants in het afgelopen feestseizoen nog 72 dollarcent per kubieke foot voor standaardartikelen en 57 dollar cent voor grotere items. Dit bedrag wordt respectievelijk met 212,5 procent en 101,8 procent verhoogd voor de komende holiday periode. In de maand ervoor, oktober, worden de fees juist verlaagd.

Selectie
Amazon wil zo voorkomen dat zijn partners in de drukste periode van het jaar massaal producten in het magazijn opstapelen voordat ze verkocht zijn. Retailers moeten dus gaan nadenken wanneer zij hun items bij Amazon stallen en welke items geschikt zijn voor Amazon’s dienst tijdens de feestmaanden, schrijft Internet Retailer.

Pan-European FBA
Of de hogere fees ook voor merchants in Europa gelden, is onbekend. Met de komst van ‘Pan-European FBA’ gaat Amazon de producten van externe verkopers zelf slim alloceren, zo werd begin deze maand bekend. Op basis van de voorziene vraag wordt een deel van de voorraad bijvoorbeeld in Duitsland gelegd, een ander deel in Frankrijk en weer een ander deel in Italië.