Twinkle | Digital Commerce

Amazon laat merchants zelf verzenden met Prime

2017-05-27
180101
  • 0:57

Amazon heeft in stilte zijn Prime-programma omgevormd voor merchants. De retailer laat een kleine groep partners hun producten direct naar de consument verzenden, waar zij voorheen eerst hun items naar Amazon’s dc stuurden.

Volgens The Wall Street Journal, dat met één van de aangesloten merchants sprak, zijn nu ‘minder dan tien partners’ gevraagd voor de nieuwe manier van verzenden.

Performance
Amazon biedt Prime-leden gratis tweedaagse verzending voor 99 dollar per jaar. Deze snelle verzending geldt ook voor merchants die nu vanuit hun eigen dc versturen. Amazon houdt de performance van zijn partners scherp in de gaten. Een verkoper kan uit het programma worden gezet als hij zich niet aan de snelle bezorging houdt.

Aantrekkelijker
Door aanmelden bij Prime eenvoudiger te maken voor third party sellers vergroot Amazon de aantrekkelijkheid van dit abonnement voor webshoppers. Abonnees zouden bij meer key merchants terecht kunnen voor ‘gratis verzending’; deze marketplace partners zouden daar op hun beurt van kunnen profiteren.

Lees ook:
Amazon maakt same day delivery gratis voor Prime-leden (29-5-2015)