Twinkle | Digital Commerce

Omoda schroeft bezorg- en retouropties op

2022-05-31
1000562
  • 0:57

Fashionretailer Omoda heeft flink geïnvesteerd om zijn verzend- en retouropties uit te kunnen breiden. De same day delivery is aangescherpt, ook is de retourtermijn fors uitgebreid.

Volgens Omoda is een en ander mogelijk doordat PostNL is aangesloten als bezorgdienst. Daardoor is het aantal servicepunten waarbij Omoda-bestellingen kunnen worden opgehaald uitgebreid naar meer dan 7.000. Ook is de retourtermijn meer dan verdriedubbeld. Die was eerst 100 dagen, maar is nu uitgebreid naar 365 dagen.

Daar komt bij dat de same day delivery optie bij de webshop is uitgebreid. Voorheen gold: voor 12:00 uur besteld, dezelfde dag nog in huis. Dat is nu met een uur verlengd. Klanten kunnen dus tot 13:00 uur bestellen en diezelfde dag nog hun bestelling ontvangen. ‘We merken dat een groot deel van de mensen die bij Omoda shopt een voorkeur heeft voor een bezorgdienst’, stelt logistiek manager Pieter van der Paauw. ‘Met de aansluiting van PostNL zijn er 3.650 servicepunten bijgekomen.

Volgens Van der Paauw maakt het bedrijf uit Zierikzee nu gebruik van een nieuw online-retoursysteem waardoor klanten makkelijker kunnen kiezen uit de beschikbare retourmogelijheden.