Twinkle | Digital Commerce

Bernd Damme komt met shop voor duurzame sieraden

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:34

Bernd Damme, oud-eigenaar van stropdaswinkel Pelliano en zonnebrillenzaak Eye-wear.nl, start eind deze maand met een nieuwe webwinkel voor sieraden: House of Eleonore. De Kickstarter-campagne achter de shop wordt vanavond succesvol afgerond. 

House of Eleonore wordt een duurzame online juwelier, in samenwerking met juwelenmerk Royal Asscher. ‘We combineren vakmanschap – gemaakt in Nederland – met de laatste technologische innovaties, zoals 3D-printing’, schrijft Damme in een e-mail aan Twinkle. ‘Het goud voor de sieraden is afkomstig uit Peru. Samen met Max Havelaar steunen we daar een project om te investeren in de lokale gemeenschap en te zorgen dat de arbeidsomstandigheden verbeteren en er verantwoordelijk wordt omgegaan met de natuur.’

Non-mined
Ook gebruikt House of Eleonore een techniek om gekleurde diamanten op een ‘non-mined’ (niet afkomstig uit de mijnen) te ontwikkelen. Zo hoeft de webwinkel geen hoge prijzen te vragen voor de anders zo zeldzame, kleurrijke diamanten. ‘Een diamantair kan zelfs met een vergrootglas het verschil niet zien, omdat dit er simpelweg niet is’, aldus Damme.

Investeringen
Damme sloot de samenwerking met Royal Asscher vorige zomer al om de webwinkel en een conceptstore in Amsterdam uit te kunnen bouwen. Naast een investering van het juwelenmerk en een financiële bijdrage van de zes teamleden, zocht House of Eleonore de afgelopen maand startgeld via Kickstarter.

Eerste collectie
Het doel van 50 duizend euro is inmiddels gehaald. ‘We gaan dit gebruiken voor het lanceren van de eerste ready to wear collectie juwelen, het vervaardigen en slijpen van unieke non-mined diamenten en het smeden van juwelen met Fairtrade-goud’, zegt Damme.

Eye-wear.nl en Pelliano
Damme verkocht als 23-jarige in 2013 zijn twee jaar oude bedrijf Eye-wear.nl aan een consortium van drie Nederlandse bedrijven. Zijn andere onderneming, Pelliano, ging eind dat jaar failliet. Damme zou toen al niet meer betrokken zijn bij het bedrijf, dat hij oprichtte met de jonge ondernemers Steijn Pelle, Adriaan Buyserd en Marin Licina.