Twinkle | Digital Commerce

Zalando opent eerst tech hub buiten Duitsland

2017-05-27
180101
  • 1:04

Zalando heeft een eerste technologie hub buiten Duitsland geopend in Dublin. Het Zalando Fashion Insights Centre, zoals de hub officieel heet, moet de komende drie jaar zo’n tweehonderd banen op gaan leveren.

Zalando wil zijn nieuwe centrum inzetten voor ‘onderzoek & ontwikkeling, big data analyse, datawetenschap en engineering’. De pure player is nu bezig met het aantrekken van personeel uit de Ierse hoofdstad. ‘We zijn op zoek naar onafhankelijke denkers en briljante uitvoerders’, zegt Eric Bowman, vp Engineering bij Zalando. De hub is een toevoeging op het al bestaande centrum van de retailer in Berlijn.

Beste platform
‘We willen de wereld van e-commerce transformeren door het beste platform voor elke speler in de mode te bouwen, zowel in Europa als wereldwijd’, meldt de retailer in een persbericht. Zalando ziet zichzelf in de toekomst een ‘aannemersrol’ vervullen waarin het consumenten multichannel koppelt aan kledingmerken. Zo kan de online retailer bijvoorbeeld ook kledingstukken ophalen uit de fysieke winkels van partners, om de klant altijd te kunnen bedienen.

Dc’s
Zalando heeft zijn hoofdkantoor in Berlijn gevestigd. Daarnaast heeft het eigen distributiecentra in Mönchengladbach, Erfurt en Brieselang. Vanuit eerstgenoemde plaats verzendt de pure player nu naar Nederlandse klanten.