Twinkle | Digital Commerce

Asos komt met eigen mode-app voor Apple Watch

2017-05-27
180101
  • 1:11

De Britse online retailer Asos komt met een applicatie voor de nog uit te komen Apple Watch. Klanten kunnen zo altijd en overal de producten van Asos bekijken en indien gewenst opslaan in hun account. Kopen kan op de smartphone of tablet.

Asos is één van de eerste online retailers die een app voor het slimme horloge heeft ontwikkeld. Met de app kunnen klanten producten opslaan waarover zij graag een melding willen krijgen als het artikel in prijs is gedaald of weer terug in voorraad is, schrijft Retail Week.

Productsuggesties
De horloge-eigenaar krijgt ook gepersonaliseerde productsuggesties op basis van haar koopgeschiedenis en de artikelen die zij heeft opgeslagen. Daarvoor moet de app gekoppeld zijn aan de Asos-account van de klant.

Kopen niet mogelijk
Om een product te kunnen kopen dient de gebruiker het item op te slaan in het winkelmandje in het horloge. Daarna kan zij haar smartphone of tablet gebruiken om de koop af te ronden. Een product aanschaffen op de Apple Watch is dus niet mogelijk.

Booking.com
Booking.com presenteerde deze week als eerste online verkooppartij de plannen voor een smartwatch app. Reizigers kunnen tijdens hun vakantie vanaf hun horloge hotels in de buurt boeken. De smartwatch leidt hen vervolgens naar de locatie van de accommodatie.