Twinkle | Digital Commerce

Royal Mail helpt Britse retailers via Tmall verkopen in China

2017-05-27
180101
  • 1:01

De Royal Mail opent eind deze maand een eigen ‘winkel’ op het Chinese Tmall. Via Alibaba’s b2c-platform en de Britse post-en pakketdienst moeten online retailers uit Groot-Brittannië gemakkelijker aan Chinezen kunnen verkopen.

China is momenteel de grootste overzeese afnemer van Britse producten online, meldt Royal Mail in een persbericht. Volgens nieuwssite Retail Dive handelen al ongeveer 130 Britse bedrijven via Tmall. Dit aantal moet nu worden uitgebreid door de Tmall-winkel en logistieke dienst van Royal Mail.

Logistiek en customer service
Het koeriersbedrijf verzorgt het transport van producten op zijn Tmall storefront naar Chinese kopers. Ook helpt Royal Mail Britse retailers bij het adverteren op Chinese e-commerce sites en regelt het de Chinese klantenservice.

Nederland
In Nederland krijgen steeds meer online retailers interesse in een winkel op Tmall. Flinders verkoopt bijvoorbeeld sinds kort designmeubels via de Chinese website. De woonwebwinkel verwacht dat in het eerste jaar vijfduizend artikelen de weg van Nederland naar China zullen maken. Ook de Amerikaanse e-commerce gigant Amazon opende tot ieders verbazing onlangs een winkel op het platform van zijn grote concurrent Alibaba.