Twinkle | Digital Commerce

Groupon lanceert veilingsite voor Europese bedrijven

2017-05-27
180101
  • 1:01

Groupon slijt voor het eerst restvoorraden in het openbaar online aan andere bedrijven. Het Amerikaanse kortingsplatform ging in zee met B-Stock Solutions om een Europees veilingplatform op te zetten.


Op ‘Groupon Goods Liquidation Auctions', zoals de veilingplaats is genoemd, kunnen retailers en andere bedrijven bieden op spullen die om wat voor reden dan ook niet werden verkocht door de Europese Groupon Goods. Momenteel zijn onder andere horloges (3 pallets) en dressoirs (1 truckload) onder de hamer.

Certificaat
Bedrijven uit de hele wereld kunnen een bod uitbrengen. Ze hoeven niet te betalen om toegang te krijgen tot de b2b-veiling van Groupon. Wel moeten ze een certificaat overleggen waarin staat dat ze reseller zijn en geen consument, onder andere in verband met belastingen. Volgens de Amerikaanse vaktitel Internet Retailer beschikt Groupon over eigen productvoorraden in Groot-Brittannië, België en Zwitserland.

Opkopers
B-Stock Solutions faciliteert ook zogenoemde liquidatiemarktplaatsen voor honderden andere retailers, waaronder Walmart, The Home Depot en Wayfair. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen de beschikking over een database met opkopers in 173 verschillende landen. ‘Wat wij doen is vraag creëren voor de inventaris van onze klanten.’