Twinkle | Digital Commerce

H&M opent 9 nieuwe webshops

2017-05-27
180101
  • 1:13

H&M opent in de loop van dit jaar negen nieuwe webwinkels voor evenzoveel Europese landen. Deze lente nog komen er webshops voor Bulgarije, België, Hongarije, Portugal, Polen, Roemenië, Slowakije en Tsjechië. In de herfst volgt een webwinkel voor Zwitserland.

Dat heeft de Zweedse modeketen gisteren bekend gemaakt bij de presentatie (pdf) van cijfers over het eerste kwartaal van zijn boekjaar. In de periode van december 2014 tot en met februari 2015 kwamen zowel de omzet (plus 25 procent in Zweedse kronen) als de winst (plus 35 procent) hoger uit dan in dezelfde drie maanden een jaar eerder.

Nieuwe markten
Om verdere groei mogelijk te maken blijft H&M investeren in nieuwe markten, zowel offline als online. In het lopende boekjaar zullen in totaal ongeveer vierhonderd nieuwe winkels worden toegevoegd, onder andere op de nieuwe markten Taiwan, Peru, Macau, Zuid-Afrika en India. Negen Europese landen krijgen een webwinkel. In al die landen heeft H&M overigens al fysieke winkels; online volgt offline.

Twinkle100
Met een omzet van 147,5 miljoen euro in Nederland (2013) bezet H&M de 8e plek in de Twinkle100. De keten verkoopt al sinds 2006 online in ons land, dat daarmee een primeur had buiten de Scandinavische thuismarkt. In de zomer van 2013 opende H&M de lang verwachte webshop voor de Amerikaanse markt, afgelopen jaar werd onder andere een online entree gemaakt in Frankrijk.